.

Μαγιάτικα στεφάνια

By 5/01/2017 , ,

Σήμερα φτιάξαμε τα μαγιάτικα στεφάνια μας. Και μάλιστα δυο. Βλέπετε στο σχολείο των παιδιών ο σύλλογος τους ζήτησε να φτιάξουν στεφανακια , να τα φέρουν στο σχολείο και να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό.


Τα μικρά ενθουσιάστηκαν. Είχαμε ψάξει αρκετά στο pinterest αλλά τελικά αυτοσχεδιασαμε και έτσι μας άρεσαν περισσότερο. Το πρωί είχαμε κόψει κλαράκια από ένα αναρριχώμενο αλλά δεν κράτησαν φρέσκα πολύ. Έτσι έπρεπε να βρούμε άλλη λύση. Την οποία και έδωσε ευτυχώς η γιαγιά. Κόψαμε από κάτι  φυτά που τα φύλλα τους μοιάζουν με μπανανιες (μην με ρωτήσετε πως τα λένε όμως,γιατί απλά δεν ξέρω) και τα τυλιξαμε γύρω από το στεφάνι. δύσκολη δουλειά. Τι χρησιμοποιήσαμε κόλλες, τι  πιστόλι σιλικόνης , τι κλωστές..... Το αποτέλεσμα είχε πολλές αστάθειες και πολλές ατέλειες.









Όμως  οι κορδέλες μου  έκρυψαν τις ατέλειες και έδωσαν χρώμα στο στεφάνι. Τα παιδιά επέλεξαν από μια φωλίτσα για τα πουλιά σαν διακοσμητικό  την οποία κολλήσαμε. Τέλος οι κορδέλες βοήθησαν να τοποθετηθούν μερικά λουλουδάκια. Για να διατηρηθούν μέχρι αύριο για το σχολείο τα έβαλα ψυγείο.











Τώρα αν δεν αντέξουν τα λουλούδια θα την πληρώσει η τριανταφυλλιά μας που θα χρειαστεί αύριο το πρωί να μας δανείσει τα ρόδα της. Καλό μήνα να έχουμε και να απολαύσουμε την άνοιξη!




You Might Also Like

3 comments