.

Πειρατικά δωμάτια

By 5/21/2014 ,

Όπως σας υποσχέθηκα αυτή τη βδομάδα τα δωμάτια που θα σας παρουσιάσω θα είναι αποκλειστικά για αγόρια. Και τι καλύτερο από δωμάτια με πειρατικό θέμα.

Χρώματα: Μπλε,κόκκινο,άσπρο,γκρι είναι τα πιο ενδεδειγμένα. Χάρτες ,σεντούκια, νεκροκεφαλές, δίχτυα, πηδάλια ,κατάρτια και πολύ φαντασία θα δώσουν το τέλειο σκηνικό. 



Traditional Kids by Staten Island Interior Designers & Decorators Trade Mart Interiors




Παπλώματα με σχέδια νεκροκεφαλών και πειρατικών καραβιών θα ταίριαζαν άψογα σε δωμάτιο μικρού παιδιού. Για μεγαλύτερες ηλικίες επιλέξτε απλά μπλε καλύμματα με κόκκινα μαξιλάρια.




Αυτή η λάμπα-πειρατικό πάνω στο κομοδίνο είναι η αδυναμία μου.   Στα ράφια έχουν τοποθετηθεί κοχύλια και αστερίες.





Μία εύκολη λύση διακόσμησης του τοίχου είναι να κρεμάσετε κάποιο δίχτυ και ένα σωσίβιο. Χωρίς μεγάλο κόστος μπορείτε να βρείτε και μια απομίμηση πηδαλίου. Τα σεντούκια θα γεμίσουν   παιχνίδια  και κάθε φορά τα παιδιά θα ψάχνουν εκεί τους κρυμμένους θησαυρούς τους.






Ένας χάρτης στο γραφείο μπορεί να κάνει τη διαφορά. Θα κάνει το μέρος στο οποίο μελετά το παιδί ευχάριστο και ελκυστικό.






Αυτός ο αυτοσχέδιος χάρτης φτιάχτηκε με λευκό ειδικό μαρκαδόρο και προτζέκτορα, ο οποίος μεγενθυνε έναν απλό εκτυπωμένο χάρτη από το διαδίκτυο. Απλά διακριτικά στοιχεία έκαναν αυτό το παιδικό δωμάτιο ιδιαίτερο.







Τώρα βέβαια θα ήταν κρίμα να μην σας παρουσιάσω και αυτήν την υπερπαραγωγή . Κρεβάτι -πλοίο με τσουλήθρα. Εδώ μάλλον τα λόγια είναι περιττά.





Τελευταία πρόταση είναι οι τοιχογραφίες δωματίου. Τελευταία έχω ξεχωρίσει την δουλειά της Άννας από το  Art-in-Life.  Τα δωμάτια που ζωγραφίζει γίνονται εκπληκτικά με μεγάλη λεπτομέρεια. Επισκεφτείτε την σελίδα της και θα ενθουσιαστείτε.


Την επόμενη βδομάδα θα δούμε δωμάτια και λύσεις για πολλά παιδιά. Αν κάποιος θα ήθελε να παρουσιαστεί το δωμάτιο των παιδιών του ή κάποια πρωτότυπη γωνιά του μέσα από αυτή τη στήλη μπορεί να στείλει τις φωτογραφίες στο parentslandgr@gmail.com με ένα μικρό κείμενο. Θα χαρούμε να μοιραστούμε ιδέες.




You Might Also Like

7 comments

  1. Ίσως το πιο αγαπημένο μου θέμα για δωμάτιο!! Από μικρή αγοροκόριτσο ήμουν και όλο τέτοια σκεφτόμουνα! Τα βρίσκω όμορφα και γεμάτα φαντασία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ μού άρεσε ο ζωγραφισμένος χάρτης στον τοίχο του δωματίου του μωρού! Όσο για τα σεντούκια-μπαούλα, λύση και διακοσμητική και λειτουργική!
    Καλημέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ μπορώ να έχω το κρεβάτι-τσουλήθρα? Τα πρωινά θα σηκώνομαι σίγουρα πιο εύκολα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. M αρέσουν τόσο πολύ τα παιδικά που έχουν navy style. Πανέμορφες εικόνες και εύκολα υλοποιήσιμες κατασκευές ... Καλό μεσημέρι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ωραίες φωτογραφίες και ιδέες!! Αυτό το treasure map το έχω δεί σκαλιστό πάνω σε φύλλο χαλκου και όλο κολλημένο πάνω σε ξύλο!!! Απίθανο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μα πόσο όμορφα!!! γεμάτα φαντασια!!! σα να ζεις σε παραμυθι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή