.

Παραλίγο κοπάνα

By 9/09/2013

Το μικρούλι μας μεγάλωσε. Και ήρθε η σειρά του να κάνει τα πρώτα του βήματα στις σχολικές αίθουσες. Όλο το καλοκαίρι λοιπόν τον προετοιμάζαμε για αυτή την στιγμή.

Αρχικά του είπα ότι φέτος θα πηγαίνει και εκείνος σχολείο όπως ο αδερφός του. Στα δεύτερα παιδιά νομίζω ότι έρχεται πιο φυσικό. Βλέπουν την καθημερινότητα των μεγάλων τους αδερφών και απλά ξέρουν ότι είναι κάτι που θα γίνεται καθημερινά. Για να τον δελεάσουμε περισσότερο φρόντισα στην εγγραφή να τον πάρω μαζί μου για να δει την παιδική χαρά αλλά και τα παιχνίδια. Ενθουσιάστηκε αλλά θα έλεγα με μέτρο.

Μετά από μερικές μέρες στην εκκλησία συναντήσαμε την παλιά δασκάλα του αδερφού του. Αφού την ρώτησα αν παίρνει εκείνη ακόμα την τάξη με τα πιο μικρά παιδάκια, του τη σύστησα. Και έτσι γνωρίσαμε την κυρία Σοφία. Μια γλυκιά, ξανθιά κοπέλα που τα παιδιά λατρεύουν από την πρώτη στιγμή. Και έτσι έγινε η δασκάλα του.

Στη συνέχεια τα μωρά μου έφυγαν για το χωριό. Το θέμα ξεχάστηκε μέχρι που πήγαμε και εμείς εκεί. Αρχίσαμε και πάλι να του λέμε κατά καιρούς πόσο ωραία θα είναι στο σχολείο και ότι θα άρχιζε μόλις γυρνούσαμε. Βλέπετε η αγωνία μου ήταν πως θα βάλω σε πρόγραμμα ένα παιδάκι 3 ετών που μετά τα ξενύχτια και τις αλάνες θα του ζητούσα άμεσα να μπει σε μία καινούργια πραγματικότητα.

Επειδή μάλιστα δεν θα προλαβαίναμε να αγοράσουμε σχολική τσάντα γυρίζοντας, αποφάσισα να το κάνουμε ηλεκτρονικά.  Έτσι του έδειξα μερικές και του ζήτησα να διαλέξει. Αν και ήμουν σίγουρη ότι θα διάλεγε αυτή. Μη μου πείτε ότι και εσείς δεν ξέρετε με την πρώτη ματιά τι θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των παιδιών σας; 



                                                                                        Disney

Και φτάνουμε στο Σαββατοκύριακο της επιστροφής. Το Σάββατο είχαμε μία βάφτιση. Εκεί συναντήσαμε  τον νονό και την νονά του μεγάλου και του χάρισαν τη δική του σχολική τσάντα. Και κλάμα ο μικρός μας. Αυτή θέλω!!! Καλέ μην ανησυχείς θα έρθει και η δικιά σου να του λέμε. Κάναμε αμάν να το δεχτεί.  Του δώσαμε την παλιά του αδερφού του που ήταν σαν καινούργια και την φόρεσε στην πλάτη, ετοιμάσαμε  τα ρούχα και τα παπούτσια του από το spartoo και ήταν όλο περηφάνια.

Την Κυριακή το πρωί ξυπνάει με συνάχι. Το μεσημέρι με λίγο πυρετό και το βράδυ εξελίχθηκε σε μία ωραιότατη λαρυγγίτιδα. Την αρρώστια που έχω μάθει να ξεχωρίζω ακόμα και όταν κοιμούνται. Αρχίσαμε και την πλάκα βέβαια. Να, αρρώστησε για να μην πάει σχολείο να λέμε. Βρε συ πρώτη μέρα κοπάνα θα κάνεις; Που να ξέρει βέβαια από τώρα το παιδί τι θα πει κοπάνα (δεν είχε ακούσει και καλά). Πρώτη μερα''σκουπα'' να λέει. Ναι θα κάνω σκούπα γιούπι. Πως του ήρθε ακόμα το ψάχνω.


Την επόμενη μέρα ετοιμάστηκα (μόνο σάκα που δεν πήρα) και πήγα στο σχολείο. Και εκεί μου λένε ότι δεν θα αρχίσουν ακόμα λόγω προβλημάτων στο ΕΣΠΑ και αναβάλλεται η έναρξη για τις 16 Σεπτεμβρίου. Χάθηκε ο κόσμος να βάλουν μια ανακοίνωση έξω από το σχολείο; Μα φαντάζεστε να μην ήταν άρρωστος και να το είχα ξυπνήσει, ετοιμάσει και να πηγαίναμε άδικα. Τελως πάντων  συζήτησα και με την διευθύντρια για το παρτάκι που ήθελα να του κάνω για τα γενέθλιά του. Συμφωνήσαμε να μην γίνει στις 16 πρώτη μέρα αλλά την επόμενη ή την μεθεπόμενη για να τα βοηθήσει και στην ένταξη.


Έτσι αποφύγαμε την πρώτη μας κοπάνα. Τσάμπα αρρώστησες μικρέ. Και τώρα που έγινες καλύτερα δεν την γλυτώνεις την πρώτη μέρα.

Καλή χρονιά σε όλα τα παιδάκια!

You Might Also Like

17 comments

  1. Χαχα, τυχερός μέσα στην ατυχία του ήταν! Μαράκι όπως και να χει καλή σχολική χρονιά!!! Καλή δύναμη και καλά διαβάσματα! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηθελε πολύ να πάει. Και δεν ήθελα να πάει μετα την γνωριμία των παιδιών. Οπότε είμασταν τυχεροι.

      Διαγραφή
  2. Χα χα χα!!
    Καλή σχολική χρονιά Μαράκι, χωρίς σκούπες εννοείται!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ερμιόνη μου. Φέτος πρώτη χρονιά δεν τις γλυτώνουμε τι ''σκούπες''.

      Διαγραφή
  3. Τήν ίδια τσάντα θέλη καί ο μικρός μας Μαρία μου!!!Καλή σχολική χρονιά στά κουκλιά σου!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όμορφη η τσάντα.
    Εμείς διαλέξαμε Μίκυ και περιμένουμε πότε θα μας ειδοποιήσουν.
    Καλή σχολική χρονιά.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή σχολική χρονιά να έχουμε Μαρία μου!! Αχ αυτές οι αρρωστιες απο νωρίς μας ξεκίνησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φέτος πολλοί αρρώστησαν πριν αρχισουν τα κρύα. Να δουμε τι μας φέρνει ο χειμώνας.

      Διαγραφή
  6. Μια μέρα έμεινε!! Πωπω! Και εμείς πρωτάκια φέτος για άλλη μια φορά στην μαμαδοθητεία μου!!! Κοπανατζής ο δικός σου ε!!! Περαστικά εύχομαι. Όμορφη και η τσαντούλα! Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαχαχα, ωραίος ο μικρός! Άρχισε με πονηριές, χεχε!
    καλή σχολική χρονιά και σε σας Μαράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εσένα αρχισε τις πονηριές. Είδες τα μικρα από νωρίς στο κλίμα!

      Διαγραφή
  8. Καλή χρονιά Μαράκι στα παιδάκι σου και τα δυο!!!
    Σιγά που δεν είχα καταλάβει ποια τσάντα θα επέλεγε ο μικρούλης σου!!!
    Ενας είναι ο Μακουίν!!!!
    Περαστικούλια του κοπανατζή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλαξες το μπλογκ σου ατιμούλα? γιατί οέο??
      Του φόρεσες τα χειμερινά του??

      Διαγραφή
    2. Αν και η φωτογραφία βγήκε το καλοκαίρι στο χωριο ταιριάζει με το φθινόπωρο.Ε να μην εχουμε ακόμα τα κουβαδάκια.

      Διαγραφή